Det var behovet for flasker til bryggeriene i Oslo som satte det hele i gang. I 1857 var det 353 bryggerier i Norge og underskudd på ølflasker. Den engelske pastoren Thomas Graham Smyth hadde kjøpt eiendommen i 1855 og satt opp en glassblåserhytte for produksjon av flasker. Smyth så at Høvikstranden ga gode muligheter til å ta inn og levere råstoffer via sjøveien. Bedriften gikk ikke så bra og i 1862 tok Hadeland, Hurdal og Biri Glassverker over hele eiendommen og alt som stod på den. Eierne av glassverkene var søskenene Harald, Nils, Ole og Thea Berg. Disse personene skulle få stor betydning for fabrikken og hele samfunnet på Høvik Verk. Etter hvert gikk produksjonen over til drikkeglass og lamper. I 1898 ble selskapet omdannet til AS Christiania Glasmagasin. Nils Berg som hadde ledet Glasverket gikk av, og ble avløst av Arne Ulstrup. Begge viktige personer for lokalsamfunnet, som fikk veier oppkalt etter seg.
Fabrikkområdet på Høvik Verk ble det nye hovedkvarteret for Det Norske Veritas i 1976. Da kjøpte de 300 mål av Høvikstranden med hele det gamle fabrikkanlegget, noe både de og nabolaget har hatt stor glede av.
Det Norske Veritas har i mer enn ti år jobbet med planene om å kunne bygge et mindre antall leiligheter inne i Veritasparken. Profier kjøpte utviklingsprosjektet, sammen med de historiske bygningene på eiendommen; «Turnhallen», «Eidsvoll» og de to sveitservillaene.
Tomten er nå regulert til boligformål. Mange har i flere år ventet på muligheten til å bo i fredelige omgivelser i Veritasparken med nærhet til vannet. Det er derfor hyggelig at vi nå kan tilby nye og moderne leiligheter på denne unike, historiske tomten.